Vijesti
HDZ osudio skandaloznu objavu sina saborskog zastupnika Slijedom jučerašnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, HDZ RH najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost.
# Vijesti.ba

Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića, u ponedjeljak je, kako su prenijeli mediji, na svome privatnom Facebook profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim oznakama koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić",  napisao je uz fotografiju.

 
Objavu je odmah uočio neko iz SDP-ovog Foruma mladih pa je screenshot objavio na Twitteru, objavili su mediji.

Iz HDZ-a Hrvatske su saopštili da najoštrije osuđuju objavu Ivana Đakića na društvenim mrežama, prenosi Hina.

 "Slijedom objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tijela pokrenut će odgovarajući stegovni postupak zbog ovakvog ponašanja koje je u suprotnosti s temeljnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a", navodi se u HDZ-ovu saopštenju, objavljenom na službenim internetskim stranicama stranke.

 Đakić je vrlo brzo objavu obrisao. Također je portalu Index, odmah nakon što su ga nazvali, priznao da je objavio tu fotografiju.

"Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se izvinjavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je Đakić novinaru Indexa.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.