Vijesti
Hecker: Crna Gora predvodnik europskih integracija u regiji Hecker je kazao kako se s pažnjom prati ekonomski i ukupan razvoj Crne Gore
#

U Berlinu i Bruxellesu impresionirani su uspjesima Crne Gore u proteklih nekoliko godina, kazao je Jan Hecker savjetnik za vanjsku, sigurnosnu i razvojnu politiku njemačke kancelarke Angele Merkel tijekom razgovora s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Hecker je kazao kako se s pažnjom prati ekonomski i ukupan razvoj Crne Gore te kako u svijetlu tih činjenica nije slučajnost što pregovori s Europskom unijom teku tako dobro, u čemu je Crna Gora predvodnik u regiji.

On je istaknuo da će na daljnjem putu akcent biti na pravosuđu i unutarnjim poslovima, posebice imajući u vidu neka ranija loša iskustva iz procesa proširenja.

Đukanović je zahvalio Njemačkoj na potpori europskoj i euroatlantskoj integraciji Crne Gore i regije, ističući da nigdje drugo u Europi nije tako vidljiv znak jednakosti između stabilnosti i integracije kao na zapadnom Balkanu.

"U tom kontekstu podvukao je značaj Berlinskog procesa i realizacije agende Berlin plus, što predstavlja veoma kvalitetnu nadogradnju europske politike za zapadni Balkan", navodi Ured crnogorskog predsjednika.

Središnja tema sastanka bila je regija u kontekstu značaja rješavanja preostalih otvorenih pitanja za njezinu stabilnost i europsku perspektivu.

"Zajednički je ocijenjeno da je dobro što će predsjednik Đukanović tijekom posjeta Njemačkoj početkom iduće nedjelje imati mogućnost da o ovim i drugim temama razgovara i na drugim visokim adresama u Berlinu", priopćeno je.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.