Vijesti
Hitna pomoć baku (70) ostavila na ulici gdje je provela noć Nakon što je otpuštena iz bolnice a rođeni brat nije htio da je primi u kuću, Hitna pomoć je juče oko 16 časova baku od oko 70ak godina ostavila na ulici, gdje je provela noć
# Buka

Nakon što je otpuštena iz bolnice a rođeni brat nije htio da je primi u kuću, Hitna pomoć je juče oko 16 časova baku od oko 70ak godina ostavila na ulici, gdje je provela noć, svjedoče za Danas komšije.

 

Mislim da baka i njena ćerka nemaju krov nad glavom i onda su došle kod bakinog brata koji živi ovdje u naselju. On nije htio da ih primi u kuću, i hitna pomoć ih je tako ostavila na ulici“, rekla je za Danas građanka koja živi u blizini i baku obilazi.

Prema njenim riječima, pošto ih je Hitna pomoć dovezla na adresu koju su rekle, a uz bakinu otpusnu listu iz KBC Zemun, oni su samo otišli i ostavili ih uz obrazloženje da su oni svoje obavili. Žena je ostala da leži u Golubinačkoj ulici na Novom Beogradu.

„Zvali smo i policiju, bili su više puta ali ja ne mogu da vam kažem šta su rekli, jer nisam bila tu u tom trenutku. Uglavnom čujem da su se pravdali da ni oni nisu nadležni. Komšija je dobio batine, tukli su ga jer je apelovao na njih da odvedu ženu. Apeluje se da se stariji sklone a žena leži na ulici. Ako je policijski čas, uhapsite je, bar će joj u ćeliji biti toplije“, objasnila je dešavanja od juče.

Zabrinuti sugrađani su kontaktirali prihvatilišta, koja su odbila da prime ženu uz obrazloženje da su prebukirani i da u ovoj situaciji nema šanse da primaju ljude. Zvali su i Hitnu pomoć koja je ponovo izašla, a i policiju, međutim baka je noć provela na ulici.

Još jedan komšija kaže da je jutros oko 7 sati kada je išao na posao primjetio da je baka još bila na ulici, ali joj je neko donio dušek na kojem sada leži. Danas je rečeno da je poslednji put na ulici sa ćerkom viđena oko 12 sati, a za sada nije poznato da li se neko pobrinuo za baku.

(Buka)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.