3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Lukač: Komšić neće ostvariti cilj da ukine policiju RS-a. Zabranjeno je okupljanje na trgu. Policija ne udara građane

Dragan Lukač i Dragan Ćulum su se obratili na vanrednoj press konferenciji.

„Skup Pravde za Davida je sve vrijeme bio nelegalan. Gradske vlasti su to dozvoljavale sve dok je to bilo mirno i dostojanstveno. U posljednje vrijeme se tamo spominju stvari koje imaju prekršajnu i krivičnu odgovornost. Tu se pojavljuju i političari koji koriste tu grupu kako bi ostvarili te ciljeve. Grupa je usmjeravana u političkom smjeru“, kazao je Lukač.

„Ne može niko biti iznad zakona u ovoj državi. Ljudi moraju zakone poštovati. Policija RS-a se na svaki poziv članova grupe Pravda za Davida odmah odazvala. Ostaje zabrana okupljanja na trgu. Takva je odluka donesena. Imali smo stotine poziva građana da ne može da se koristi trg za svoju namjenu. Feraget mu je napravio medvjeđu uslugu”, istakao je Lukač.

- OGLAS -

“Nije bilo uopšte naših specijalaca tamo, već samo za Jedinica za podršku. Pokušava se nestabilnost prenijeti preko granica BiH. Ako održe večeras protest to će biti protiv zakona. Bit će sankcionisani ako održe protest. To je mimo zakona. Tužilac je odlučio da pusti Davora, mi se u to nećemo miješati”, kazao je Lukač.

“Ja im predažem da se zvanično obrate i podnesu zahtjev za održavanje skupa. Nek u skladu sa zakonom dobiju sva odobrenja i nek nastave raditi šta hoće. Policija nije udarala građane.”

“Policija nije tukla ni malu djecu ni bake. Policija to nikada neće raditi. Pitajte zašto su doveli tu malu djecu i da li oni zloupotrebljavaju tu djecu. Komšić neće ostvariti cilj da ukine policiju RS-a”. 

Dragan Lukač je u ovim trenutcima završio svoje obraćanje. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA