Vijesti
Hladni val zahvatio Hrvatsku: Orkanska bura ruši automobile, na vrhu Dinare temperatura debelo ispod nule! Najjači udar vjetra zabilježen je u Makarskoj (119km/h) i Splitu (108km/h)
#

Dolaskom hladnog zraka nad taj dio Europe, počeo je najavljeni pad temperature zraka u većem dijelu zemlje. U subotu ujutro najniže temperature izmjerene su na vrhovima Dalmacije. Na automatskoj meteorološkoj postaji Sinjal (Dinara) izmjereno je -8.6°C, a na Svetom Juri (Biokovo) -7.1 Celzijevih stupnjeva.

Hladno je bilo i u Zagori gdje su se temperature uglavnom kretale između 0 i 5 stupnjeva, a tek koji stupanj više mjereno je na obali. Temperature iznad 10 stupnjeva mjerene su samo na otvorenom moru i krajnjem jugu, pa je tako najtopliji bio Dubrovnik s 11 stupnjeva. Zanimljivo, temperature mora i dalje su oko 19 stupnjeva.

  
Bura još uvijek puše olujnom, a lokalno i orkanskom snagom. Najjači udar vjetra zabilježen je u Makarskoj (119km/h) i Splitu (108km/h). Jučer u 18 sati vatrogasci DVD-a Split uklanjali su stablo koje je prilikom pada oštetilo tri vozila u Starčevićevoj ulici.
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.