-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Dodik nudi, Govedarica odbija…

Govedarica komentarišući za BN TV dešavanja na političkoj sceni konstatovao je da u RS-u nema promjena na bolje. Kaže da je Dodik „centar moći“.

 “Kada kažem on, jasno je da mislim na Milorada Dodika. Instutucije su i dalje pod okupacijom jedne političke partije, politički prebjezi su aktuelniji, vlada se zadužuje, korupcija je skoro pa ozakonjena, narod masovno iseljava i odlazi, a moralna dekadencija društva je postala pojava”, kaže Govedarica i dodaje da u takvom ambijentu nije moguće razaznati šta je dobro a šta loše.

Za Dodika i njegove izjave da je stvoreno nekoliko bogatih porodica koje danas vode računa samo o svom kapitalu, kaže da je vrhunac licemjerstva.

- OGLAS -

“Dodik je tu djelovao poput onog lika iz filma `Sjećaš li se Doli Bel`, koji je umislio da ima hipnotičke moći govoreći da svakoga dana u svakom pogledu sve više i više napreduje. Pokušao je da se predstavi kao veliki zaštitnik ravnopravnosti i pravičnosti ali u stvari riječ je o manipulacijama. Zato sam i kazao da je iskren, davno bi usvojio zakon o ispitivanju porijekla imovine pa bi onda zaista vidjeli o kojim porodicama je riječ”, kazao je Govedarica.

Upitan šta je s pregovorima sa SNSD, ima li razgovora i ko pregovara, predsjednik SDS kaže da je to od prvog dana farsa.

“Do tih razgovora nije došlo i nikada zvaničnih razgovora nije bilo. Prije dva dana, Dodik me je kontaktirao telefonom i umjesto da zakaže sastanak i predloži dnevni red on je ponudio da SDS uđe u Savjet ministara BiH i izrazio svoje opredjeljenje da ja budem jedan od ministara u tom Savjetu”, kazao je Govedarica, dodajući da je to vrlo neozbiljno i politički primitivno.

“Dakle, od prvog dana sve je farsa i nikada i nije bila stvarna namjera SNSD da ozbiljno razgovaramo o potencijalnim izazovima Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA