Vijesti
Hoti: Sporazum sa Srbijom o priznanju na proljeće Avdulah Hoti, premijer Kosova, rekao je da će se dijalog između Beograda i Prištine okončati uzajamnim priznanjem za nekoliko mjeseci. Cilj je, kako je kazao, da se to dogodi na proljeće naredne godine.
# Tanjug/AP

Avdulah Hoti, premijer Kosova, rekao je da će se dijalog između Beograda i Prištine okončati uzajamnim priznanjem za nekoliko mjeseci. Cilj je, kako je kazao, da se to dogodi na proljeće naredne godine.

Kosovo Online, prenoseći pisanja prištinske štampe, navodi još i to da je Hoti kazao da će insistirati na dobijanju priznanja od Srbije - u suprotnom, sporazuma neće biti.

“Ili će dijalog dovesti do sporazuma uz recipročno priznanje, ili neće biti ničega. Tokom posjeta evropskim glavnim gradovima iznosio sam naše principe i sa njima ulazim u ovaj proces”, rekao je Hoti, prenosi Nova.rs.

“Ovaj proces se završava recipročnim priznanjem. Za nekoliko mjeseci ćemo doći do te tačke i zaključujemo proces. Cilj je proljeće, odnosno prvi mjeseci sljedeće godine i nikako ne nastavljamo u drugom dijelu godine”, dodao je Hoti.

On je istakao i da će o mestu predsjednika Kosova, u februaru ili ranije, razgovarati i sa predstavnicima opozicije.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.