Vijesti
Hrvatska: Na smrt izbodena 16-godišnjakinja Šestanestogodišnja djevojčica preminula je u Malom Lošinju kada ju je nožem napao komšija
# N1

Nezvanične infomacije govore kako su na tijelu djevojčice  uočeni tragovi nasilne smrti i kako se radi o ubistvu.

Kako je potvrđeno, privedena je muška osoba koju policija dovodi u vezu s  ovim kaznenim djelom.

Nezvanično, ubica je  upao u kuću u Ulici Lošinjskih brodograditelja u kojoj su bile majka i kćerka. One su se u tom trenutku spremale izaći iz kuće, a ubica, navodno komšija, upao je unutra i tražio majku ubijene 16-godišnjakinje. Nožem je napao majku, dok je kćerka izbodena u pokušaju da je odbrani.

16-godišnjakinja je bila učenica Srednje škole Ambroza Haračića, a kada je muškarac upao u kuću, navodno se spremala za školu. Motiv ovog stravičnog napada još nije poznat.

 Na mjestu događaja je zamjenica Županijske državne advokatice, a povodom slučaja oglasila se i policija.

"Danas, 14. februara u jutarnjim satima policija je primila dojavu o povrijeđenoj ženskoj osobi mlađe životne dobi u Malom Lošinju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj su povrijeđenoj pružili potrebnu medicinsku pomoć, ali je nažalost preminula. Na mjestu događaja policijski službenici provode očevid, kojim rukovodi zamjenica županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva  u Rijeci.  
Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o nasilnoj smrti, a nedugo nakon dojave policija je u službene prostorije privela mušku osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti smrti djevojke", poručili su iz primorsko-goranske policije

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.