1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Dodik: Nećemo odustati od toga da ne želimo podržati MAP

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, rekao je da su na današnjem sastanku sa HDZ-om i SDA pričali o resorima, te da ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovore.

“Mi nećemo odustati od toga da ne želimo podržati MAP. To je daleko iznad bilo kojeg pitanja u BiH. BiH rizikuje da ne formiranjem Savjeta ministara zaustavi svoj evropski put. Važniji je evropski put i kandidatski status nego MAP”, kazao je Dodik.

Rekao je da nema uslova, i da su spremni da razgovaraju.

- OGLAS -

” Dogovorili smo izjavu, Čovic i ja smo potpisali tu izjavu a Izetbegović, nije iako je on pisao. Danas smo razgovarali, tražili su da se na sumnjiv nčcin aktivira MAP tako što bi ministrica dala mišljenje bez stava Savjeta ministara. Izetbegovic traži ministarstvo odbrane da bi to progurao”, smatra Dodik.

Pojasnio je na koji način je izvršena raspodjela ministrstava u Savjetu ministara.

“Mi smo kao SNSD prihvatili tri ministarstva, ekonomski odnosi, saobraćaj i ljudska prava i prihvatili smo sd bude iz ostalih taj ministar za ljudska prava. Grupi oko SDA pripada četiri zamjenika, a SNSD i HDZ po tri zamjenika”, rekao je Dodik.

Kaže da u praksu treba uvesti da grupacija koja ima predsjedavajućeg predlaže ministra iz reda ostalih.

“Zašto su SDA i izetbegović pristali na uslovljava, je ne znam. Nisam ovdje došao da riješavam izetbegovićeve probleme”, rekao je Dodik, pernose NN. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA