1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Mladić koji je “kaznio” senatora Anninga donira novac porodicama žrtava napada u Christchurchu

Connolly je postao pravi heroj u javnosti, a već se mogu pronaći njegovi murali na zidovima. On je u subotu u Melbourneu prišao Anningu i razbio mu jaje o glavu, a senator ga je potom nekoliko puta udario.

I dok ga cijeli svijet slavi kao heroja, Connolly je duboko potresen. Njegovi profili na društvenim mrežama su neaktivni.

Mladić je uhapšen na mjestu incidenta, a potom je pušten kući nakon ljekarskog pregleda. S Anningom se suočio dan nakon što je senator za teroristički napad okrivio muslimansku imigraciju. U terorističkom napadu u petak je ubijeno 50 osoba, a desetine je ranjeno.

Connolly ima sve veću podršku javnosti, a pokrenuta je i akcija na servisu GoFundMe čiji je cilj prikupiti sredstva za plaćanje sudskih troškova te za “kupovinu jaja”.

- OGLAS -
 

“Naš heroj EggBoi se suočio s Fraserom Anningom, senatorom iz Queenslanda kojeg prezire cijeli svijet zbog komentara o terorističkom napadu na Novom Zelandu”, navodi se na stranici.

Akcija je brzo premnašila cilj o prikupljanju 2.000 dolara, a u trenutku pisanja teksta prikupljeno je više od 47.000 dolara. Na stranici je objavljeno da će Connolly većinu novca donirati porodicama žrtava napada u Christchurchu.

 

Anning je odbio da se izvini za fizički napad na mladića.

“Kad vas neko udari po glavi, reagujete i branite se. Tako Australci rade godinama. Srećom, radili su to u rovovima, inače bismo sada svi govorili njemački”, izjavio je Anning te dodao da je Connolly “davno trebao dobiti šamar od majke”.

 
Will je na svom Twitteru napisao:
 
“To je bio trenutak kada sam bio jako ponosan što postojim. Dajte da vas uputim. Muslimani nisu teroristi, a terorizam nema religiju. Svi koji misle da su muslimanni teroristi, imaju prazne glave kao Anning”
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA