Vijesti
Hrvatska: Zagreb kreće s brzim testovima na koronavirus Grad Zagreb od ponedjeljka kreće s masovnim antigenskim testiranjem na koronavirus, čiji se nalaz dobiva za 15 minuta, javlja Anadolija.
#

Od ponedjeljka, 23. studenog/novembra, u Zagrebu kreće brzo antigensko testiranje za koje je osigurano 50.000 testova, a za deset dana će, ovisno o potrebama, biti pripremljeno još toliko testova. U prvoj fazi testirat će se kronični bolesnici, starije i teško pokretne osobe u njihovim domovima, a druga faza je testiranje svih korisnika gradskih i privatnih domova za starije. Treća faza je testiranje zdravstvenog osoblja i djelatnika u stacionarnim ustanovama, a četvrta faza je testiranje ostalog pučanstva.

"Od ponedjeljka se sa samo osobnom iskaznicom građani mogu testirati na 12 lokacija u gradu", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Narudžbe građana primaju se putem online platforme, a na testiranje građane može naručiti i liječnik izdvojene COVID-19 ordinacije.

U Zagrebu je dosad preminula 361 osoba od koronavirusa, aktivnih slučajeva je 3.272, a ukupno do sada pozitivnih 22.080.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.