11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Maid Jabandžić: S ljudima kojima vjerujete i koji Vam vjeruju možete sve ostvariti. San, ambicija i rad su siguran put do uspjeha

Ekipa projekta Imam ideju stigla je u Tešanj, grad koji je privredno čudo u BiH. Uspješna poslovna filozofija u Tešnju je jednostavna, a to je samostalnost, nezavisnost, bez utjecaja vanjskih faktora i pomoći države.

U ovom privrednom čudu nalazi se jedan gigant, najveći proizvođač i prerađivač svježe i zamrznute piletine u regiji. Kada pomislite na ukusnu piletinu, prvo što Vam padne na pamet, sigurno je MADI. O uspjehu ove tešanjske firme za FACE televiziju govorio je Maid Jabandžić, direktor društva ”MADI d.o.o”.

”O poslovanju kompanije MADI govore brojevi koji su najbolji pokazatelji, ali da budem iskren, ne zamaram se previše matematikom. Zbog posla, nemam vremena da razmišljam o tome. Predano radimo i naporno se borimo da bismo bili tu gdje smo danas. Istovremeno volim i prizemnost, jednu dozu skromnosti, koja vam ustvari i omogućava da ostvarite uspjeh.”

- OGLAS -

Sve je počelo davne 1989. godine kada su Maidov otac Ishak i njegov brat Mujo napustili državnu službu i počeli se baviti poduzetništvom.

”Krenuli smo od nule, ali sa ogromnim ambicijama. Svaki posao starta uz ogromne planove. Ali sve je do Vas. Na koji način implementirate planove i gdje vas odvedu ambicije. Ako završite visoko, dobro i jeste. Mi smo svoju energiju, trud i rad usmjerili na pravi put, pa je Madi postao uspješan porodičan biznis. Ovo je prije svega uspješna priča jedne porodice.

Porodice Jabandžić. Mnogo truda, rada i zalaganja, prije svega na izgradnji zdrave porodice, doveli su nas na ovo mjesto gdje se danas nalazimo”, kaže Maid, pa ističe:

”Ova država je kreirana po japiji Bosanca i Hercegovca. Ovo je najljepša i najbolja država na svijetu. Ovo je naša domovina i moramo ostati u njoj i probati stvarati lijepe i pozitivne priče. Ne zaboravite da je sve do nas. Zdrava porodica, red, rad, disciplina uz mnogo volje i želje su siguran recet za uspjeh.”

Za mene je posao odavno postao ogroman izazov. Ne libim se ni jedne sekunde ulaziti u nove projekte. Projekti su zapravo moj najveći poslovni izazov, ali istovremeno i put koji sigurno vodi ka uspjehu, ističe Maid Jabandžić, čiju priču o uspjehu možete pogledati u videoprilogu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA