-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Borenović: SDA se vraća u mračnu prošlost, isključili su se iz potencijalnih koalicija…

“Rezolucijom usvojenom na Kongresu SDA, koja je potpuno neprihvatljiva za srpski narod i Republiku Srpsku, SDA sebe trajno isključuje iz bilo kakvih dogovora i potencijalnih koalicija sa bilo kojom strankom iz Republike Srpske koja drži do Dejtonskog sporazuma i poštuje ustavno uređenje ove zemlje”, rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović.

On je naveo da se SDA, umjesto da ide naprijed, modernizuje, kao najveća stranka bošnjačkog naroda radi na što boljem odnosu sa drugim narodima, vraća u mračnu prošlost, ali da će njihovi snovi o Republici Bosni i Hercegovini ostati samo mrtvo slovo na papiru njihove Rezolucije.

On je takođe istakao da nikakve reorganizacije i regionalizacije BiH ne dolaze u obzir.

- OGLAS -

– Imali smo slične pokušaje u prošlosti, poput Prudskog sporazuma, a što se nas tiče, Republika Srpska je trajna kategorija, međunarodno verifikovana i kao mnogo puta do sada, odoljećemo pokušajima da se pravi unitarna BiH – rekao je on.

Borenović se osvrnuo i na najavu SDA da neće odustati od ukidanja imena Republike Srpske.

– Prije nekoliko mjeseci, nakon apelacije Bakira Izetbegovića za promjenom imena Republike Srpske, poslanici PDP su podnijeli inicijativu da Senad Bratić, potpredsjednik NSRS iz reda SDA, bude smijenjen, smatrajući da u rukovodstvu najvišeg zakonodavnog tijela Srpske ne može sjediti neko ko dolazi iz stranke koja hoće da je ukine. Nažalost, tada nismo podržani u Narodnoj skupštini i vidjećemo da li će vladajuće stranke u Republici Srpskoj promijeniti stav po tom pitanju i sačuvati dostojanstvo Srpske. Danas se, kao nikad do sada, jasno pokazuje da oni koji se kunu u BiH, poput SDA, zemlju vode u potpuno pogrešnom pravcu – zaključio je Borenović, prenosi Srpskainfo. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA