11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Završena protestna šetnja u Banja Luci, za nedjelju najavljeni novi protesti!

19:47 

Policija preko megafona poručuje: “U ime vaše bezbjednosti, raziđite se mirno”

19:45 

- OGLAS -

Majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović, zahvalila se svim ljudima širom Bosne i Hercegovine i regiona koji su se okupili zbog njenog sina Davida.

19:40 

“Proslave Nove godine ovdje neće biti. Mi ćemo biti na Trgu Krajine. Milorad Dodik je zločinac”, kazao je Dragičević i poručio policajcima da ih je Milorad Dodik poslao na Trg da ih ubije.

19:35

Davor Dragičević, kao i svi učesnici večerašnjeg skupa, zaustavili su se pored sata na Trgu Krajine gdje se nalaze i medijske ekipe. 

“Slikajte sve pripadnike MUP-a koji su večeras ovdje. Vidjet ćete kako će biti sankcionisani. Imali su pravo da odbiju naređenja zločinca Lukača i svih ostalih. Sve će ih stići kazna”, rekao je Dragičević.

19:25 

Davor Dragičević se obratio svim okupljenim poručivši da će u nedjelju biti održan veličanstven skup te se zahvalio svima koji su i večeras izašli kako bi tražili pravdu za njegovog sina Davida.

19:23 

Kolona je od Palate predsjednika RS-a nastavila dalje te se zaustavila ispred Gradske uprave gdje skandiraju “Igore, p*****” i “Pravda za Davida”.

19:17 

Grupa prolazi pored Palate predsjednica RS-a pjevajući pjesmu “Klinac u getu”. Zaustavili su se ispred Palate i uzvikuju “Ubice, ubice…”

19:10 

Više od hiljadu Banjalučana kreće se ponovo ka Trgu Krajine. Tamo ih čekaju jake policijske snage, koje su im prije sat vremena poručile da se mirno raziđu kako policija ne bi bila primorana da upotrijebi silu.

19:07

Kolona je 50 metara prije zgrade Policijske uprave u Banjoj Luci odlučila skrenuti te se uputiti u drugom pravcu. Prema riječima reportera Klix.ba policajci koji su očekivali dolazak grupe “Pravda za Davida” djelovali su zbunjeno kada je kolona u posljednjem trenutku skrenula.

19:06 

Banjalučani se sada kreću prema zgradi Policijske uprave dok skandiraju “Hapsite Lukača”, “Lukaču, ubico”… Saobraćaj je tokom prolaska kolone na nekim mjestima obustavljen.

 Okupljeni, njih blizu dvije stotine, predvođeni Davorom Dragičevićem kao i u prethodnom periodu ponovilo je iste zahtjeve. Dragičević je kazao da će u nedjelju iznijeti nove zahtjeve čiji će rok za ispunjenje biti 9. januar 2019. godine.

Sve više ljudi se nalazi u koloni. Može se reći da trenutno u mirnoj šetnji učestvuje više od hiljadu Banjalučana. Davor Dragičević je okupljenima poručio: “Nedjelja u 18 sati. Evo i dozvole MUP-a”, a isto je potvrdio i poslanik u NSRS Draško Stanivuković koji se nalaze u koloni.

Ulicama odjekuje “Lukaču, ubivo”, a učesnici šetnje pozivaju ostale građane da im se pridruže.

Grupa se zaustavila pred kućom koju je, prema policijskoj verziji, kobne noći u martu ove godine opljačkao David Dragičević. Nakon kraće stanke, kolona se nastavila kretati prema mostu iznad rijeke Crkvene gdje je pronađeno tijelo mladića.

Davor Dragičević traži od svih učesnika da poštuju propise i da ulicu pređu preko pješačkog prijelaza. Kolona je skrenula prema Gradskom mostu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA