Vijesti
Ispred Vlade i "Čavoglave", blokade saobraćajnica u više gradova Organizator okupljanja je formalno Patriotsko-komitski savez Crne Gore, ispred Vlade Crne Gore više stotina građana, među njima funkcioneri SDP i LP. Osim protesta ispred Vlade, protestuje se u Nikšiću, na Cetinju, u Budvi, Tivtu...
#

Više stotina građana okupilo se danas ispred zgrade Vlade u Podgorici kako bi iskazali protest povodom najave izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Oko stotinu građana je ostalo do 17 časova ispred Vlade, zbog čega je blokiran Bulevar Stanka Dragojevića. Prisutni su izvikali poslanika Demokratske Crne Gore Moma Koprivicu, koji je ušao u zgradu Vlade.

Okupljeni su vrijeđali predsjednika Skupštine Aleksu Bečića uz povike da je izdao Kosovo.
 

Protest koji je organizovao Patriotsko-komitski savez (PKSCG) počeo je u 11 sati, a oko 12 se dio razišao.

 

Policija je okupljene obavijestila da je prijedlog Zakona povučen i da se raziđu, a jedan od okupjenih je preko megafona saopštio "da neće dozvoliti izdaju i da će, ako ih prevare, ući unutra". 

 
Na snimku sa protesta kod Vlade može se čuti kako okupljeni pjevaju pjesmu "Bojna Čavoglave" kontroverznog hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tompsona, koji tu numeru na koncertima počinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni".
 
Okupljeni, njih više stotina, su ranije pokušali da sruše zaštitnu ogradu ispred zgrade Vlade.
 
Vrijeđali su policajce, vikali im "banda izdajnička" i "izdaja", gađali ih jajima, petardama...
 
Okupljeni vrijeđaju predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, funkcionere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića...

Na skupu ispred Vlade su funkcioneri SDP-a Ivan Vujović i Mirko Stanić, kao i funkcionerka Liberalne partije Jelena Perović.

Prilazi zgradi Vlade su blokirani i postavljena je metalna ograda.

Najavljen je dolazak građana i iz drugih crnogorskih gradova iako je zabranjen međugradski saobraćaj.

Pripadnici Patriotsko-komitskog saveza u Budvi su višesatno blokirali saobraćaj kod kružnog toka na ulazu u grad, izvijesti o je portal Vijesti.me.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.