3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Nakon pojave korona virusa ponovo nastava u banjalučkoj školi ‘Branko Ćopić’

Nastava u banjalučkoj Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ bit će nastavljena sutra, 9.marta, osim u jednom odjeljenju u koje je išao učenik pozitivan na korona virus.

-Djeca iz tog odjeljenja i nastavnici koji su bili na ispitivanju ostaju u kućnoj izolaciji 14 dana – podsjetio je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Svi đaci i nastavnici te obrazovne ustanove, koji su 5.marta testirani, nisu zaraženi korona virusom, ali su radi predostrožnosti u kućnoj izolaciji 14 dana.

- OGLAS -

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, Radojičić je rekao da su pozivani telefonski od nadležnih iz Doma zdravlja Banja Luka kako bi dobili sve informacije šta znači kućna izolacija.

-Dobro bi bilo da se pridržavaju zakonskih mjera, jer ako ih krše, čine prekršaj i predviđene su i kaznene odredbe. Cilj je ipak imati odgovoran odnos kako neko ne bi bio potencijalni prenosilac – rekao je Radojičić.

U Banjoj Luci su potvrđene dvije oboljele osobe od korona virusa, iz iste porodice, a Radojičić ponavlja da nema razloga za obustavu nastave u školama, vrtićima, niti izolacije većeg broja osoba.

-Situacija jeste osjetljiva i mora se konstantno pratiti, jer se mogu pojaviti i novi donosioci – rekao je gradonačelnik najvećeg grada RS i ponovio da se građani trebaju pridržavati higijenskih mjera.

U RS su dosad potvrđena tri slučaja zaraze korona virusom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA