Vijesti
Istrčan prvi Hajdučki trail - titulu harambaše osvojio Džon Jurić
#

Prvi Hajdučki trail, koji je u subotu na planinsko brdskim dijelovima planina Tušnica i Kologaj okupio oko 100 trkača iz BiH i Hrvatske, završen je proglašenjem najboljih natjecatelja.
Titulu harambaše ponio je Džon Jurić iz AK Puls iz Tomislavgrad koji je dionicu od 40 kilometara istrčao za 4:07:15. Drugi je bio Vjekoslav Gašpar iz HPD Ljubuški, a treći Emil Drmić iz AK Puls Tomislavgrad.

U ovoj najzahtjevnijoj utrci trčala je i trku istrčala samo jedna žena - Dijana Manđarelo.

Titulu hajduka za 22 istrčana kilometra odnio je Vinko Slisko iz AK Puls Tomislavgrad, drugi je Krešimir Mrcalo iz OKIT (RH) dok je treći istrčao Danijel Krstulović Opara iz HPD Mosor Sikire.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Lucija Križanac - Aerobik studio Sinj, druga je bila Vesna Čavar iz AK Puls Tomislavgrad, a treća Jelena Gugići Boko također iz Aerobic studija Sinj.

U utrci na 13 km, titulu jataka osvojio je Andrija Savić iz Okit Fortuna (RH), drugi je bio Jure Dugandžić HPD Prenj, a treći Ante Bubić TTK Strka.

Od žena prva je bila Stela Ecomovic iz Ak Puls Tomislavgrad, druga Helena Vukušić, a treća Mirjana Pinjuh iz HPD Prenj Mostar.

Trail je inače utrka po brdskim, planinskim, ali i drugim terenima, a podrazumijeva hodanje, planinarenje ili trčanje.

"Ovaj trkački maraton odnosno trail bio je prilika svima onima koji su željni izazova da pokažu svoje sposobnosti i zasluže titulu harambaše ako istrče dionicu od 40 km, titulu hajduka za 22 istrčanih kilometra odnosno titulu jataka za 13 istrčanih kilometara", izjavio je za Fenu Krešimir Sliško, u ime organizatora događaja - AK Puls iz Tomislavgrada.

Utrka je organizirana u suradnji s Planinarskim društvom Orlova Stina iz Tomislavgrada.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.