15.5 C
Sarajevo
02.05.2024

Za potpredsjednike Vlade RS predloženi Golićeva i Kasipović

Komisija Narodne skupštine Republike Srpske za izbor i imenovanja predložila je parlamentu Srpske da u skladu sa prijedlogom premijera Radovana Viškovića za potpredsjednike Vlade Srpske budu izabrani ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić iz reda bošnjačkog i ministar pravde Anton Kasipović iz reda hrvatskog naroda.

Komisija je večeras, u okviru tačke izbor i imenovanja, predložila Narodnoj skupštini da za predsjednika te komisije bude izabran narodni poslanik Radovan Vuković, a da Igor Žunić bude razriješen ove dužnosti, pišu Nezavisne novine. 

Predloženo je i da Vuković bude izabran za člana u Administrativnoj komisiji, a Mirela Kajkut Zeljković za člana Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje.

- OGLAS -

Komisija za izbor i imenovanja predložila je da Dalibor Stević bude izabran za zamjenika predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje i člana Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku.

Predloženo je i da Željko Todorović bude izabran za spoljnog člana Odbora za ustavna pitanja, Ranko Karapetrović za spoljnog člana Odbora za lokalnu samoupravu, a Miladin Dragičević, Natalija Trivić i Tanja Tuleković za spoljne članove Odbora za Donju Gradinu.

Komisija je predložila Narodnoj skupštini da Borislav Radić, na lični zahtjev, bude razriješen dužnosti člana Nezavisnog odbora.

Komisija za izbor i imenovanja je za izbor dva spoljna člana Odbora za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine predložila parlamentu Nedeljka Mitrovića- prijedlog Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srpske, Milomira Savčića – prijedlog Boračke organizacije Srpske, Dragana Vrhovca – prijedlog Saveza ratnih vojnih invalida Srpske i Mikana Drljaču – prijedlog Srpskog pokreta nevladinih organizacija Spona.

Ovom tačkom apsolviran je dnevni red druge redovne sjednice Narodne skupštine Srpske, a predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović najavio je glasanje

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA