5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Netflix je izbrisao sve filmove sa Johnnyjem Deppom

Streaming usluga Netflix uklonila je iz kataloga filmove s Johnnyjem Deppom. Zapadni mediji pišu o ovome, napominjući da govorimo samo o filmskoj biblioteci američkih korisnika usluge. Gledateljima izvan SAD-a Deppovi filmovi i dalje su dostupni za gledanje.

Kompanija još nije stigla izdati službeno priopćenje, ali lako je pretpostaviti da je odluka o uklanjanju filmova s glumcem povezana s optužbama za porodično nasilje koje je protiv Deppa podnijela njegova bivša supruga Amber Heard. U novembru je Depp izgubio slučaj za klevetu protiv The Sun-a, koji je u jednoj od svojih publikacija glumca nazvao nasilnikom. Ubrzo nakon toga, Warner Bros. odlučio je otpustiti Deppa iz trećeg dijela filma “Fantastične zvijeri i gdje ih pronaći”, zamijenivši ga danskim glumcem Madsom Mikkelsenom. Depp se neće pojaviti ni u nastavku Pirata s Kariba – iz istog razloga.

Prerano je za kraj Deppovoj karijeri: dok stručnjaci predviđaju da se zbog optužbi za porodično nasilje glumac više nikada neće pojaviti u Hollywoodu, Depp pregovara o sudjelovanju u novom filmu Tima Burtona. O kakvom je filmu riječ još se nije izvještavalo, ali upućeni se slažu da će to biti nastavak “Beetlejuice”.

- OGLAS -

Prethodno je Netflix isključio glumca Shia LaBeoufa iz trke za dodjelu nagrada zbog optužba za nasilje u porodici koje su protiv njega podnijela pjevačica FKA twings.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA