Vijesti
Izaslanstvu Vojske Srbije zabranjen ulazak u Hrvatsku Izaslanstvu Vojske Srbije, koju čine zapovjednici s vojne akademije, kadeti i pitomci vojne gimnazije, u subotu je zabranjen ulazak u Hrvatsku.
#

 Izaslanstvo je putovalo na obilježavanje jasenovačkih novomučenika i bilo je najavljeno. Na granici na prelazu Batrovci - Bajakovo, izaslanstvo je zaustavljeno, zadržano i pretreseno, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu obrane Srbije.

 U prtljazi su bile službene uniforme, što je, kako su naveli u Ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu s pravilima službe, a hrvatski carinici su izaslanstvu rekli da ih ne mogu unijeti.

 Članovi izaslanstva bili su spremni ostaviti odore i produžiti put u civilu, no carinici su im rekli da ne mogu ući u Hrvatsku te im je izdana zabrana ulaska i vraćeni su u Srbiju.

 U dokumentu u kojem se navode razlozi odbijanja ulaska naznačeno je da izaslanstvo nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdalo svrhu i uvjete svoga boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.