Vijesti
Janša za BBC: Slovenija potpuno kontrolira koronavirus U razgovoru za britansku televiziju BBC slovenski je premijer Janez Janša kazao da Slovenija ima "potpunu kontrolu" nad koronavirusom i potrebne epidemiološke standarde za siguran boravak gostiju već nakon 1. juna.
# EPA

U razgovoru za britansku televiziju BBC slovenski je premijer Janez Janša kazao da Slovenija ima "potpunu kontrolu" nad koronavirusom i potrebne epidemiološke standarde za siguran boravak gostiju već nakon 1. juna.

"Uveli smo tzv. korona standarde po preporuci zavoda za javno zdravlje koji će se primjenjivati za sve koji dođu u naše hotele i druge turističke kapacitete. Učinit ćemo sve da im odmor u Sloveniji bude potpuno siguran", kazao je slovenski premijer.

Janša poručio Britancima da su dobrodošli u Sloveniju

Dodao je da se u Sloveniji u zadnja dva tjedna na dnevnoj bazi bilježi samo jedan ili nula slučajeva novooboljelih od covida-19, što znači da Slovenija potpuno kontrolira situaciju pa će epidemija i službeno prestati 1. lipnja, kada će turistička djelatnost biti u potpunosti otvorena.

Sa skoro 300 tisuća noćenja godišnje turisti iz Velike Britanije bili su u Sloveniji na petom mjestu među stranim gostima, a Janša je za BBC kazao da su ponovo dobrodošli u Sloveniju u kojoj će se moći osjećati sigurnima.

 

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.