7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Bratić: Nakon rezervne policije RS, odustati i od mogućnosti ‘legendiranja’

Potpredsjednik Narodne skupštine bh.entiteta RS Senad Bratić (SDA) pozvao je Vladu RS, da nakon što je odustala od rezervnog sastava policije, iz zakona izbriše i mogućnost „legendiranja“, odnosno skrivanja identiteta informatora, odnosno prikrivenih istražilaca za potrebe policije.

Govoreći večeras u entitetskom paralmentu, tokom rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, Bratić je rekao da se trebaju brisati članovi o “legendiranju”, jer su u suprotnosti s krivičnim zakonima RS i BiH.

Precizirao je da su amandmanima iz poslaničke grupe “Zajedno za BiH”, tražili da se brišu sve odredbe u zakonu u vezi s rezervnim sastavom policije.

- OGLAS -

Stav te poslaničke grupe, prilikom glasanja o ovom zakonu, zavisit će, kaže, od toga da li će njihovi amandmani biti prihvaćeni.

Višesatna rasprava o tom zakonu večeras je završena.

Prethodno su uglavnom poslanici opozicije kritikovala vlast RS, a da je priča o rezervnom sastavu policije od početka “bila jedna velika farsa”, kojom je trebalo da se odvuče pažnja od drugih problema u RS-u”.

Uime SNSD-a Igor Žunić je rekao da će Vlada istrajati na tome da svi građani u RS-u budu bezbjedni te da u tom smislu treba ići u pravcu jačanja policije.

Predstavnik MUPRS Srđan Obradović je u završnom obraćanju rekao da nije tačno da su pokazali kukavičluk, kako to tvrdi opozicija, odustajanjem od rezerve policije.

Na dnevnom redu sjednice parlamenta, koja će biti nastavljena sutra, su izmjene i dopune o javnom redu i miru, oružju i municiji, te između ostalog, set zakona koji se odnosi na poboljšanje privrednog ambijenta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA