-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Fra Željko Nikolić uputio božićnu poruku vjernicima (VIDEO)

Gvardijan Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla u Tuzli fra Željko Nikolić u božićnoj poruci naglašava da kršćanski vjernici ove godine dočekuju Božić, blagdan Božjega učovječenja i solidarnosti, u izmijenjenom iskustvu svijeta, vjere i međusobne komunikacije.

– Dočekuju proslavu ovoga utemeljujućega događaja kršćanske vjere u suživotu s pandemijom koronavirusa i suživljavanju s mjerama fizičke distanciranosti, nošenja zaštitnih maski i ograničavanja socijalne komunikacije općenito. Možda nikad ranije kršćani cijeloga svijeta, ali i svi mi u ovoj našoj ranjenoj zemlji Bosni i Hercegovini i našoj Tuzli, nismo više trebali ove božanske blizine, smisla i odgovora kao ovoga Božića – ističe.  

Kako dodaje “tuzlanski franjevci, zajedno s braćom cijele Bosne Srebrene, žele i ovoga Božića sa svim kršćanima, našim sugrađanima ovdje u Tuzli i sa svakim čovjekom do kojega dopre naš glas, podijeliti radost Božjega dolaska nama”.

- OGLAS -

– Poštujući nužnu fizičku distancu u vrijeme pandemije, pojačajmo ljudsku, socijalnu i odgovornu blizinu i učinimo naš svijet, državu i grad lijepim mjestima za zajednički život. Mjestima u kojima će Božić biti ne samo neki kršćanski marker u svijetu, nego prigoda za susret u međusobnom rastu i odgovornosti za naš zajednički život – naglasio je u gvardijan Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla u Tuzli fra Željko Nikolić u božićnoj poruci vjernicima.

Građanima Tuzle, Bosne i Hercegovine i svim ljudima dobre volje zaželio je sretnu i blagoslovljenu 2021. godina riječima ‘Mir i dobro”.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA