Vijesti
Još jedna žrtva u Sjevernoj Makedoniji U Crnoj Gori je do sada umrla jedna osoba, a 53 osobe su oboljele od koronavirusa
#
 
Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je danas danas da u danima vikenda produži policijski čas za sve građane od 16.00 do 05.00 sati.

Ostalim danima u nedjelji je izlaženje napolje zabranjeno od 21.00 do 06.00 sati.

Produženje zabrane je na Fejsbuku objavio premijer Oliver Spasovski, objašnjavajući da je ta odluka donijeta radi bolje zaštite stanovništva od koronavirisa.

Spasovski je poenuo da na snazi ostaju ostale zabrane.

Sve javne ustanove i privatne kompanije koje rade vikendom treba da se prilagode novim ograničenjima kretanja i da rad završe do 15.00 sati.

Od utorka je dodatno je produžena zabrana kretanja starijima od 67 godina koji ne smijeju za izlaze veći dio dana  - od 11.00 do 05.00 sati, dok je za mlađe od 18 godina "policijski čas" od 21.00 do 12.00.
 
U Sjevernoj Makedoniji danas je registrovana treća žrtva koronavirusa, 66-godišnja žena iz Debra, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.
 
Na onlajn konferenciji za novinare on je rekao da se radi o pacijetkinji staroj 66 godina koja je duže vrijeme bila na respiratornoj mašini i koja je u istoriji bolesti imala podatak da je primala hroničnu terapiju za hipertenziju.

"Danas imamo još jednu preminulu pacijetkinju oboljelu od koronavirisa. To je pacijetkina koja je duže vrijeme bila na respiratornoj mašini. Pacijetkinja iz Debra je, i pored svih napora ljekara i medicinskih sestara i intenzivne terapije, preminula prije nekoliko sati", rekao je Filipče.

Preminula Debarčanka bila je hospitalizovana na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju.

U Sjevernoj Makedoniji je ukupan broj pacijenata oboljelih od koronavirusa do danas u podne iznosio 177.
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.