2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Ikona Juventusa tvrdi: Barca mora dati priliku Pjaniću i neće požaliti, razumije igru kao malo ko u Evropi

Miralem Pjanić je ljetos pojačao katalonskog diva Barcelonu, ali početak Zmaja na Nou Campu uopšte nije onakav kakav se zamišljao.

Pjanić je, može se već reći, u nemilosti trenera Ronalda Koemana, dobija dosta malo prilike za igru, a starter je bio tek nekoliko puta i to u mečevima Lige prvaka.

Barca za to vrijeme bilježi očajne rezultate u domaćem prvenstvu, a o Pjanićevom statusu se već dosta priča i u Španiji i Italiji.

- OGLAS -

O Miretu je govorio i njegov nekadašnji saigrač iz Juventusa i ikona torinskog kluba Claudio Marchisio, koji vjeruje u Pjanića.

“Miralem je, bez sumnje, moj omiljeni trenutni igrač Barcelone. Govorimo o prijatelju, sjajnom igraču, posebnoj osobi. Barca mu mora pružiti priliku, neće požaliti”, rekao je Marchisio.

Pjanić je u Barcu stigao u razmjeni s Juventusom u koji su Katalonci poslali Arthura.

“Arthura znam tek malo, ali Pjanića vrlo dobro i mogu reći da je Barca potpisala pravog prvaka. Mire razumije igru kao malo ko u Evropi i na poseban način radi s loptom”, istakao je Italijan.

U posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka upravo će Juve gostovati na Camp Nou, a to je bio i povod razgovora Marchisija za Diario Sport.

“Obje ekipe su u fazi promjena, iako u timovima ima puno dobrih mladih igrača. Na Camp Nou očekujem hrabriju utakmicu Juventusa nego kod domaćeg poraza od 2:0. S jedne strane može se reći da je ovaj meč bezvrijedan jer su se i Barca i Juve već plasirali u nokaut fazu, ali s druge strane je važno jer dvije ekipe žele završiti grupu na prvom mjestu. Lično se nadam da ću vidjeti spektakularnu borbu, da će to biti jedan od onih duela koji dolazi s pritiskom i prestižem, što mlađim dvostruko pomaže da se razviju”, rekao je Marchisio u najavi meča.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA