12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Podžić-Mominah: Unaprijediti vojnu saradnju BiH i Saudijske Arabije

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Haniјa Abdullaha M. Mominaha, s kojim je razgovarao o unapređenju bilateralno-odbrambene saradnje dviju država.

Podžić je izrazio zahvalnost Mominahu za pomoć koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila u obnovi i razvojnim projektima Bosnе i Hercegovinе, posebno istakavši njen doprinos razvoju Oružanih snaga BiH.

Podžić je naglasio važnost potpisivanja Plana bilateralno-vojne saradnje dviju zemalja, čiji nacrt će vrlo brzo biti upućen prema Vijeću ministara BiH. Također, izrazio je očekivanja da će saradnja biti unaprijeđena i na planu ekonomske i vanjsko-trgovinske razmjene.

- OGLAS -

Na sastanku se razgovaralo i o podršci koju Kraljevina Saudijska Arabija pruža na projektima skladištenja municije i minsko-eksplozivnih sredstava (MiMES), kao i projektima značajnim za modernizaciju Oružanih snaga BiH.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH se zahvalio na prijemu istakavši dobru saradnju dviju zemalja koju je potrebno dodatno razvijati na dobrobit svih naroda i građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA