Vijesti
Suada Zoronjić - jedna od dvije zastupnice koje su glasale za Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici Suada Zoronjić je glasala za Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici
#

Vijest da je novoformirana Skupština Crne Gore odbila većinskim brojem glasova da na dnevni red uvrsti Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je predložila opoziciona Bošnjačka stranka Crne Gore, dodatno je odjeknula uz informaciju da je prijedlog odbila i Suada Zoronjić, narodna poslanica ispred liste Dritana Abazovića.

Ipak, kako se ispostavilo, ta informacija je pogrešna te je Suada Zoronjić, pored Božene Jelušić, jedna od dvije zastupnice koje su glasale da se Prijedlog rezolucije nađe na dnevnom redu sjednice.

Treba napomenuti da je Bošnjačka stranka Crne Gore, dakle opoziciona, na zasjedanju koje je održano 28. 12. 2020. godine, predložila je da se Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici uvrsti na dnevni red Skupštine, no taj je prijedlog odbijen većinom glasova poslanika/ca u Skupštini. Rezultati glasanja o ovom prijedlogu dostupni su na sajtu Skupštine Crne Gore na sljedećem linku.

 
 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.