5 C
Sarajevo
25.04.2024

Prognoza vremena u BiH: Sljedeće sedmice temperature do 27 stepeni

 Jutros je u Bosni vrijeme umjereno do pretežno oblačno vrijeme s maglom po kotlinama, a u Hercegovini, uglavnom, pretežno vedro, kako prenosi Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u osam sati iznosile su na Sokocu dva; na Bjelašnici, u Bijeljini, Bugojnom i Livnu šest, Banjoj Luci, Ivan Sedlu i Tuzli sedam, Bihaću, Gradačcu, Jajcu, Sanskom Mostu i Sarajevu osam, Brčkom, Grudama i Prijedoru devet, Zvorniku 11, Trebinju 13, a Mostaru 16 stepeni.

Danas će u Bosni prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. U Hercegovini vjetar slab, u jutarnjim i večernjim satima sjeveroistočni, a u ostatku dana jugozapadni. Dnevne temperature iznosit će od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 stepeni.

- OGLAS -

U Sarajevu prije podne vrijeme će biti pretežno oblačno, a poslije podne pretežno sunčano. Dnevna temperatura iznosit će oko 20 stepeni.

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA