21.6 C
Sarajevo
16.04.2024

Nakon što je bio zatvoren zbog dronova: Londonski aerodrom Gatwick od jutros u funkciji

Londonski aerodrom Gatwick saopštio je da su nastavljeni letovi, nakon što je bio zatvoren 24 sata zbog dronova koji su letjeli u području vazdušne luke. Zatvaranje je dovelo do toga da je desetine hiljada putnika u sezoni praznika moralo ili odustati od leta ili tražiti alternativu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Gatwickova pista je trenutno dostupna i planiran je odlazak i dolazak ograničenog broja aviona“, saopštili su iz uprave aerodroma u petak ujutru.

Međutim, putnicima koji su planirali putovati sa Gatwicka savjetovano je da prije dolaska provjere status svojih letova, jer će odlasci i dolasci biti podložni kašnjenjima i otkazima.

- OGLAS -

Gatwick je prvi put zatvoren u srijedu uvečer oko 21 sat po lokalnom vremenu, kada su primijećene bespilotne letjelice. Otvoren je u četvrtak u tri sata ujutru, ali je zatvoren nakon 45 minuta, kada su ponovo primijećeni dronovi.

Zatvaranje zbog dronova došlo je u trenutku kada se saobraćaj na Gatwicku približio vrhuncu zbog Božića. Gatwick je drugi najprometniji britanski aerodrom udaljen oko 43 kilometra od centra Londona.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA