Vijesti
Kosovska policija od utorka počinje kažnjavanje vozača sa srbijanskim registarskim oznakama Kosovska policija je najavila da će od utorka krenuti sa izricanjem kazni.
#

Provjeravanje i kontrola vozila sa srbijanskim tablicama koji se nalaze na sjeveru Kosova počet će sutra, a kosovska policija je najavila da će od utorka krenuti sa izricanjem kazni.

"Kažnjavanje vlasnika vozila sa srbijanskim registarskim oznakama sa početnim slovima gradova na u iznosu od 150 eura počet će od utorka, 22. novembra", saopćeno je iz kosovske policije.

Kako dalje prenose kosovski mediji, do sada je policija izricanja opomene, a tako će biti i sutra, 21. novembra.

"Nakon ovog datuma, od 22. novembra do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Kosova sa takvim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, kosovska policija će početi sa izricanjem novčane kazne u skladu sa zakonima koji su na snazi", zaključili su u svom saopćenju.

Dodaje se da je, od 1. novembra, kada je počelo izricanje opomena za vlasnike automobila sa srbijanskim registarskim oznakama pa do danas, izrečeno oko 1740 opomena.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.