Vijesti
Kosovska policijska ophodnja napadnuta na sjeveru Policija je rekla da je na njihovu ophodnju zapucano blizu gradića Zubin Potok kad su pokušali isploviti čamcem na jezeru Gazivoda, koje je dio granice.
#

Kosovska policija rekla je da je na jednu od njihovih ophodnji u subotu blizu srbijanske granice otvorena vatra, u području zemlje koje je obilježeno etničkim sukobima i krijumčarskim aktivnostima.

Napetosti između dva susjeda, Kosova i Srbije, nedavno su se rasplamsale i došle do usijanja prošle sedmice nakon što je Kosovo reklo da će tražiti od Srba koji žive na sjeveru zemlje i koriste srpske registarske tablice da predaju zahtjev za tablice koje izdaju institucije u Prištini. Ta obaveza je sada odgođena.

“Bilo je barem deset hitaca. Pogodili su blizu policijskog broda, no niko nije povrijeđen”, rekla je policija u saopćenju.

Policija je rekla da je na njihovu ophodnju zapucano blizu gradića Zubin Potok kad su pokušali isploviti čamcem na jezeru Gazivoda, koje je dio granice.

U pokušaju smirivanja napetosti, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Albin Kurti sastat će se u Bruxellesu 18. augusta.

Podsjetimo, mir na Kosovu održava NATO-va misija KFOR, koja tamo ima 3770 vojnika. Trenutno NATO samo nadzire situaciju, no rečeno je da je spreman intervenirati u skladu sa svojim ovlastima ako dođe do ugrožavanja stabilnosti.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.