11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Sve više građana stiže ispred Vlade FBiH: Uzvici “Izlazite napolje” i transparenti “Stop modernom robstvu” (VIDEO)

Protestna okupljanja su uslijedila nakon što je federalna zastupnica iz Naše stranke Sabina Ćudić na jučerašnjoj konferenciji za medije obznanila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda.

Protest zasad protiče mirno, građani su se rasporedili po saobraćajnici ispred zgrade a policija preusmjerava vozila alternativnim pravcima.

Povod za ovaj protest je negodovanje zbog jučerašnjih šokantnih informacija o tretmanu prema štićenicima Zavoda Pazarić.

- OGLAS -

Buru u javnosti izazvalo je obraćanje zastupnice Naše stranke u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Sabine Ćudić koja je izjavila da u toj ustanovi vladaju nehumani uvjeti u tretmanu prema štićenicima, posebno bolesnoj djeci. POkazala je snimke prema prema kojima su neka od djece vezana za namještaj i radijatore. Sabina Ćudić je za nedovoljnu kadrovsku i stručnu kapacitiranost Zavoda okrivila prethodnu upravu, Nadzorni i Upravni odbor te ustanove, čiji su neki članovi i sad na pozicijama.

Na protestima je dosta mladih i studenata. Poručuju kako ih stranke i politika ne zanimaju i da se ovo mora odmah riješiti. “Dignite se svi, pomozite”, apelovali su.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA