3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Koalicija za Mostar i BH Blok bez dogovora o gradonačelniku

Zlatko Guzin kandidat za gradonačelnika ispred Koalicije za Mostar kazao je da su spremni podržati Irmu Baraliju za gradonačelnicu Mostara, ali samo ukoliko dođe do drugog, eventualno trećeg kruga glasanja.

Kandidatkinja za gradonačelnicu ispred BH Bloka Irma Baralija kazala je da BH Blok neće podržati kandidata Koalicije za Mostar 2020 Zlatka Guzina za budućeg gradonačelnika. Također je dodala da je BH Blok odbio ponudu za širu koaliciju koja bi uključivala Koaliciju za Mostar 2020, HDZ BiH i BH Blok.

Spremni smo jedni i drugi podržati pozitivne prijedloge iz naših programa. Bez obzira da li će biti koalicija ili ne, bit će prohodnost za sve pozitivne prijedloge kada se oformi vijeće”, kazala je nakon sastanka Irma Baralija.

- OGLAS -

“Mi i dalje idemo sa svojom kandidaturom kao BH blok, Koalicija sa svojom. Nismo se dogovorili oko toga, ko će kome dati podršku kao kandidatu ukoliko prođe prvi ili drugi krug. Nikad se ne zna šta će se sve desiti do petka, imamo neke članove i članice vijeća koji su saznali da su pozitivni na koronavirus. Da li će se pojaviti, kako će ko glasati”, dodala je.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA