11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Predstavnici Kosova u Berlinu poručili da nema nikakve RS, Vučić iznenađen oštrinom razgovora.. (VIDEO)

U 18 sati počela je Konferencija o Zapadnom Balkanu, u organizaciji lidera Njemačke i Francuske, Angele Merkel i Emanuela Makrona. Razgovori su nastavljeni i tokom radne večere. Po završetku zasjedanja javnosti se obratio predsjednik Srbije Vučić koji je imao dosta toga zanimljivog za reći. 

„Imali smo seriju teških sastanka. Izražavamo zahvalnost Angeli i Makronu, oni su bili razumni i odgovorni, pokušavaju pronaći rješenje za nastavak dijaloga. Traže načine za stabilizaciju prilika. Srbija nije imala nijedan uslov osim toga da takse budu povučene”, rekao je Vučić u uvodu. 

On je iznenađen kako su “Albanci” bili protiv RS-a, a posebno Zvizdić, nakon čega im je on odgovorio

- OGLAS -

“Iznenadili smo se oštrini sa kojom su govorili Albanci sa Kosova kao i kada su govorili protiv RS-a i posebno gospodin Zvizdić nakon čega sam reagovao. Govorio sam o tome da RS nije loša tvorevina i da je stvaranjem RS-a sačuvan mir i spriječeno dalje krvoproliće”, zaključio je Vučić. 

Inače, iznio je i nekoliko ključnih detalja koje su na sastancima spomenuli predstavnici Kosova, a na koje su se on i njegova delagacija, kako i sam kaže, nasmijali.. 

“Albanci s Kosova su pričali kako Srbija mora priznati Kosovo. Zatim da nema autonomije nikakve za Srbe. Nema nikakve RS, postoji neka opsesivna fascinacija RS-om od strane Albanaca. Mi smo se počeli smijati iskreno da vam kažemo. Trudili smo se biti ozbiljni”, dodao je Vučić. 

Trenutak pogledajte od 1:06:00 u videozapisu ispod. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA