10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Vučić nakon afere sa ruskim špijunom: Tajne službe i grupa regionalnih zemalja rade protiv interesa Srbije (VIDEO)

Aleksandar Vučić organizovao je konferenciju za novinare nakon afere koja se pojavila u medijima u vezi ruskog špijuna u Srbiji. 

Vučić je predsjedavao sjednicom Savjeta za nacionalnu bezbjednost koja je počela u 18 sati.

– Završili smo sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda. Mi smo kao zemlja suočeni sa izrazito ofanzivnim delovanjem različitih tajnih službi. Imamo grupu najmoćnijih zemalja sveta i grupu regionalnih zemalja koje svoje obaveštajno delovanje rade protiv interesa Srbije.

- OGLAS -

– Postoje brojne agencije iz drugih zemalja koje sproovde svoje delovanje u našoj zemlji kako bi mogli da utiču na politiku i promenu politike u našoj zemlji u odrešenim egmentima, a drugo je ogledanje mogućnosti naše zemlje.

– U skladu sa tim želim da kažem da smo mere naše zaštite u poslednjih nekoliko godina mnogo ojačali. To znači da značajan broj zemalja na različite načine želi da dođe do velikog broja informacija o broju pripadnika Vojske Srbije, koji su najčešće javni.

– 24.12.2018. godine došli smo do podataka da će se potpukovnik Z. K. sastati sa Georgijem Klebanom. Opservaciojom je utvrđeno da je Kleban došao taksijem. Više lica je bilo u kontrapratnji. Na zmeunskom keju su uočena tri lica koja su izašla iz audija, pa su otišli ka “Crnoj ovci”.

– Takođe, želim da vam kažem da ćete u narednom periodu videti više akcija protiv pripadnika različitih bezbednosnih agencija koje deluju u Srbiji. Bez obzira što ćete primetiti da će pojedine zemlje, posebno iz regiona, negativno da reaguju. Mi imamo zvaničan zapisnik od te večeri, ali i objašnjenje zašto mi nismo mogli da napravimo video-zapis.

– Mi smo večeras doneli i ponovili stav Republike Srbije, sve ovo što nam se dogodilo samo nas je utvrdilo u našoj poziciji. Ne samo da nećemo da menjamo našu politiku, nego ćemo nikada snažnije da se borimo za vojnu neutralnost naše zemlje i da čuvamo našu zemlju, nebo i građane. Snažićemo našu Vosjku, policiju. Srbija je slobodna zemlja, slobodarskog naroda, nikada nismo pristajali i nikada nećemo da budemo neko ko će da dozvoli da neko drugi upravlja našom zemljom. Najkasnije za dva meseca izlazimo sa aktom koji bi bio puna potvrda našeg puta i jačanja vojne neutralonsti.

– Gospodin Kleban nije više na teritoriji Republike Srbije. Uveren sam da predsednik Putin o ovakvim stvarima nije bio obavešten. Mi ne zaboravljamo podršku Rusije.

– Moja poruka građanima Srbije je da sam izabran za predsednika Srbije kako bi štitio naše interese.

– Što se tiče napada na našu namensku industriju oni su orkestrirani i to samo iz jedne zemlje. Ljudi u Srbiji nisu ni primetili da su naše obaveštajne agencije uspele da uhvate Srbina sa 30.000 evra u rukama koji je iznosio tehničku dokumentaciju iz fabrike u Užicu. I lice albanske i srpske nacionalnosti su uhapšeni. Takođe, u toku su žestoki napadi na fabriku “Krušik”. Zatim napadi na našu fabriku eksploziva i dinakita u Lučanima stalno traju. Hoće da nam unište namensku industriju. Dosovska vlast postavila je direktora namenske industrije u Lučanima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA