7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Khamenei: Korona virus je teži i rašireniji u nekim zemljama, ali one to kriju

Iranski vjerski lider Ali Khamenei tvrdi da je njegova zemlja transparentno objavila informacije o novoj vrsti korona virusa (Covid-19), optuživši neke zemlje, u kojima je ova bolest mnogo rasprostranjenija, da ipak kriju podatke o virusu, javlja Anadolu Agency (AA).

Istakao je kako je već sada svima poznato da se korona virus proširio i u Iranu.

“Naši dužnosnici transparentno su nas upoznavali o situaciji od prvog dana i obavještavali javnost. Korona virus je teži i rašireniji u nekim zemljama, ali one to kriju”, kazao je Khamenei.

- OGLAS -

Pozvao je iransku javnost da ozbiljno shvati upozorenja vlasti o mjerama u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

“Ipak, ne treba preuveličavati ništa. Ovo stanje u zemlji neće predugo trajati i završit će se. Ovo nije tako veliko zlo, bilo je i težih stvari od ovoga”, rekao je iranski vjerski lider.

Posebno je zahvalio ljekarima, medicinskom osoblju i drugim zdravstvenim radnicima koji naporno rade kako bi suzbili virus.

Broj umrlih od posljedica zaraze korona virusom (Covid-19) u Iranu je porastao na 77, nakon novih 11 smrtnih slučajeva, dok je broj potvrđenih slučajeva zaraze porastao na 2.336.

Zamjenik ministra zdravstva Ali Riza Reisi je u utorak na konferenciji za medije u Teheranu kazao da je otkriveno 835 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Dodao je i kako se do sada oporavilo ukupno 435 osoba kojima je dijagnosticiran virus te su otpuštene kućama, što je nazvao obećavajućim razvojem događaja.

Najviše slučajeva zaraze je zabilježeno u Teheranu, Komu i Gilanu.

Zamjenik predsjedavajućeg iranskog parlamenta Abdolreza Mesri je saopćio u utorak da su 23 iranska zastupnika također zaražena novom vrstom korona virusa (COVID-19). Napomenuo je da će Parlament nastaviti sa radom, ali da su sastanci poslanika sa građanima privremeno otkazani.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA