20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Portugal i Srbija remizirali rezultatom 1:1, Ronaldo zadobio povredu

Nogometne reprezentacije Portugala i Srbije remizirale su 1:1 u Lisabonu, u utakmici 2. kola skupine B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na Estadio da Luzu Srbija je povela 1:0 golom Dušana Tadića iz jedanaesterca postignutog u 7. minuti, a još gora vijest za domaćine je da su ostali bez Cristiana Ronalda.

Ronaldo je u 28. minuti susreta odšepao s travnjaka i odmah zatražio izmjenu. Prema prvim informacijama, Ronaldo je ozlijedio butni mišić desne noge.

- OGLAS -

U 42. minuti Portugal je izjednačio spektakularnim golom Danila Pereire. Zabio je iz solo akcije dalekometnim udarcem s više od 20 metara udaljenosti u akciji koju je započeo s centra.

U 73. minuti susreta dogodila se kontroverzna situacija. Sudac Szymon Marciniak je prvo pokazao na bijelu tačku nakon igranja rukom Antonija Rukavine, da bi naknadno nakon konsultacija sa pomoćnikom promijenio odluku uz glasne zvižduke s tribina.

Nakon dvije odigrane utakmice u skupini favorit Portugal je na tek dva osvojena boda, dok je na vrhu skupine Ukrajina sa četiri boda ispred Luksemburga, koji je drugi s tri boda.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA