5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Direktor Begić razgovarao s ministricom pravde i uprave KS

Direktor Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADS FBiH) Refik Begić danas je u sjedištu ADS-a razgovarao s ministricom pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejlom Brčić.
Tokom razgovora iskristalizirala su se tri ključna pitanja na kojima će se, između ostalih, ubuduće temeljiti suradnja ADS-a sa spomenutim kantonalnim ministarstvom.

Pored angažmana troje volontera u ADS-u FBiH čiji će radni angažman finansijski “pokrivati” Kanton Sarajevo, to su još i pitanje harmoniziranja zakonskoga i podzakonskoga okvira koji regulira rad javne uprave, te pitanje važnosti kadrovskog planiranja.

Sudionici razgovora iskazali su posebnu opredjeljenost da se u svom budućem radu striktno pridržavaju i uvažavaju Mišljenje Europske komisije koje se odnosi na rad javne uprave.

- OGLAS -

Inače, ADS FBiH godinama već ima izuzetno dobru suradnju s Ministarstvom pravde i uprave Kantona Sarajevo, a današnji razgovor direktora Begića i ministrice Brčić samo potvrđuje opredjeljenost ova dva organa da se sa suradnjom nastavi kako bi se javna uprava što više profesionalizirala i bila posve u službi građana.

Razgovoru su prisustvovali i suradnici direktora Begića Zinka Salihagić, sekretar ADS-a FBiH i Ferid Kulovac, pomoćnik direktora za upravljanje ljudskim potencijalima, obuku i finansijske poslove, te Hasan Zemanić, pomoćnik ministrice Brčić.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA