1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Nevrijeme napravilo haos u Crnoj Gori, otkazani letovi, pokrenuta klizišta

Obilne padavine koje su zahvatile opštinu Nikšić tokom dana pokrenule su klizište, a bujične vode su prodrle u kuće u mjesnoj zajednici Župa.

U selu Liverovići velike padavine pokrenule su klizište iznad glavne saobraćajnice kroz taj kraj koji ima 12 sela i veći dio zemlje, saopšteno je iz ove mjesne zajednice.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa Dragoljub Radulović rekao je da je situacija izuzetno teška.

- OGLAS -

“Bujične vode prodrle su u kuće. Predsjednik opštine Veselin Grbović rekao je da će lokalna uprava preduzeti sve da se riješi ovaj problem”, naveo je Radulović.

Očekuje se dolazak stručnjaka koji treba da procijeni situaciju na tom području, gdje su bujice i ranije predstavljale problem jer su odnijele dio glavnog puta.

Letovi iz Beograda YM 201 i JU 180, let iz Moskve DP829, kao i let za Moskvu, preusmjereni su uz organizovan aerodromski prevoz putnika.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, jutros je otkazan i let kompanije Air Serbia iz Beograda za Podgoricu. Kako se može vidjeti na sajtu aerodroma, slijetanje tog aviona bilo je planirano za 11:10 časova.

Zbog obilne kiše koja je najavljena za danas naročito u centralnim i južnim krajevima Crne Gore iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a pozivali su građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji, kako na kopnu, tako i na moru.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom koje je zahvatilo Cetinje uzrokovalo je niz problema na gradskom području. Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Peđe Moštrokola, cetinjski vatrogasci morali su da intervenišu u naselju Gipos, navodi “Cetinjski list”.

“Zbog velike količine padavina, došlo do izlivanja vode u podrumske prostorije u naselju Gipos gde smo ispumpavali vodu. Istu situaciju smo imali i u Kućama u nizu. Intervenisali smo i u Bulevaru gdje se u toku vožnje zapalilo jedno vozilo. Ekipe su na terenu i prate situaciju na gradskom području”, naglasio je Moštrokol.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA