Vijesti
Ministar odbrane Srbije: "Vojska Srbije započela aktivnosti, situacija na Kosovu je dramatična" Započete aktivnosti uz Vučićevu naredbu.
#

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević potvrdio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti, dodavši da je situacija na Kosovu dramatična.

"Sve ono na šta je Vučić upozoravao danima, da Priština srlja dalje u eskalaciju i sprovođenje terora nad srpskom zajednicom, prije svega na sjeveru Kosova i skretao pažnju međunarodnoj zajednici i posrednicima u dijalogu između Prištine i Beograda se, nažalost, pokazalo tačnim", rekao je Vučević za TV Pink, prenosi Telegraf.

Vučević je naglasio da je Vojska Srbije započela aktivnosti po naredbi predsjednika.

"Neko mora da razumije da ono što predsjednik Kosova Albin Kurti radi, vodi nas ka crvenim linijama, vodi nas ka potpunom kolapsu dijaloga i ka deeskalaciji na terenu", rekao je Vučević.

Dodao je da će Ministarstvo odbrane, odnosno Vojska Srbije sprovesti naredbu i uraditi ono što se očekuje od Vojske Srbije biti tamo gdje je najteže i braniti slobodu i nezavisnost Republike Srbije, slobodu svih njenih građana, pravo na život, pravo na imovinu svih njenih građana.

Ministar je poručio Srbima na Kosovu da, koliko god je situacija dramatična i napeta, maksimalno budu smireni.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.