-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Košarac poručio Inzku: Zaključci PIC-a su pristrasni politički pamflet dijela međunarodne zajednice

Zaključci PIC-a (Vijeće za implementaciju mira) su još jedan pristrasni politički pamflet dijela međunarodne zajednice naklonjenog bošnjačkoj unitarističkoj politici i javnosti, poručio je predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

– U tom dokumentu trebala je stajati samo jedna jedina rečenica – poštujte Ustav, zakone i izbornu volju građana i formirajte vlast u skladu sa izbornim rezultatima. Sve drugo je višak dopisan u bošnjačkim političkim kuhinjama ili prepisan iz sarajevskih medija – naglasio je Košarac.

On je poručio visokom predstavniku Valentinu Incku i njegovoj kancelariji (OHR) da BiH nije samo Sarajevo i da u BiH ne žive samo Bošnjaci, kao jedini narod čiju politiku OHR i dio međunarodne zajednice podržavaju.

- OGLAS -

– Iako OHR i djelovanje te kancelarije predstavljaju ružnu prošlost ove zemlje, jučer su ponovo pretjerali, posebno u zahtjevu da Republika Srpska na svoj teritorij smjesti migrante iz visokorizičnih islamskih zemalja. To se nikada neće desiti jer ti ljudi, bez obzira na životnu nevolju kroz koju prolaze, predstavljaju posebnu sigurnosnu opasnost na teritoriju Republike Srpske – istakao je Košarac.

On je upitao Incka zašto je njegova zemlja Austrija zatvorila granice, zašto Hrvatska pravi zidove i postavlja bodljikave žice prema BiH i ko ga plaća da na ovaj način diže tenzije i pokušava izazvati nove etničke i vjerske konflikte u Republici Srpskoj. Košarac je naglasio i da spominjanje slanja Godišnjeg nacionalnog programa svjedoči o tome da to tijelo postoji kako bi u BiH štitilo političke interese pojedinih NATO članica.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA