Vijesti
Murphy: "Kurti treba odmah prekinuti provokaciju" Prema njegovoj ocjeni, današnja dešavanja na Kosovu su provokativan i nepotreban korak.
#

Američki senator Chris Murphy saopćio je da tokom sastanka koji je imao sa premijerom Kosova, Albinom Kurtijem, u ponedjeljak, Kurti nije spomenuo plan za pristup općinskim zgradama i da Kurti treba odmah da prekine "provokaciju". 

Prema njegovoj ocjeni, današnja dešavanja na Kosovu su provokativan i nepotreban korak. Murphy je u objavi na Twitteru naveo da je razgovarao telefonom sa specijalnim savjetnikom u američkom State Departmentu Derekom Cholletom događajima na sjeveru Kosova.

"Sa Cholletom sam imao telefonski razgovor. Ponovo zabrinjavajući razvoj događaja. Tokom mog sastanka sa premijerom Kurtijem u ponedjeljak, on nije spomenuo plan za pristup općinskim zgradama. Kao prijatelj Kosova, potpuno sam zatečen i on treba odmah da prekine ovu provokaciju", poručio je Murphy.

On je naveo da su ove općine dio Kosova i pod jurisdikcijom Prištine i da službenici tehnički imaju zakonsko pravo pristupa ovim zgradama.

"Ali u ovom trenutku, sa tako napetom situacijom na sjeveru, to je namjerno provokativan i nepotreban korak", zaključio je Murphy.

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.