Vijesti
Na brodu kod Hvara umro je 57-godišnji menadžer, otrovan je i bivši senator Troje odraslih koji su zaprimljeni u splitski KBC zbog navodnog trovanja hranom stabilno je, dok su simptomi kod dvoje male djece dosta teži i ona se nalaze na intenzivnom liječenju, rekao je danas doktor Dragan Ledina iz Kliničkog bolničkog centra S
#

Dvoje djece je u kritičnom stanju, bore se za život i spojena su na respirator. Otkazali su im vitalni organi.

"Nisam još siguran da je uzrok njihovih tegoba infektivne naravi, to jest zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja", rekao je Ledina na izvanrednoj konferenciji za novinare nakon što je jedan muškarac koji se nalazio s njima u društvu preminuo, a ostali helikopterom dovezeni u splitske bolnice.

Policija sumnja u trovanje hranom, ali liječnici nisu sigurni

Prema informacijama iz medija, šest osoba na Hvaru je večeralo u restoranu. Radi se o četiri starije osobe i dvoje djece. Jedna osoba prethodno je preminula preko noći, nakon čega je brod kojim su putovali morao pristati u hvarsku luku.

Policija je prethodno izvijestila da sumnja u trovanje hranom.

"Njihova obrada je u tijeku, u dva smjera, infektivno i toksikološka analiza njihovih krvnih uzoraka", naglasio je Ledina.

Dodao je da su provedeni osnovni laboratorijski nalazi.

"U krvnoj slici imaju samo mala odstupanja, ali u malim granicama", kazao je Ledina.

 

Kazao je još da su simptomi kod djece dosta teži, ali da nema drugih informacija. Nalaze se u jedinici intenzivnog liječenja Klinike za infektivne bolesti na Firulama.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.