Vijesti
Na Kosovu 63 osobe pozitivne na korona virus Na Kosovu su registrovana još dva nova slučaja korona virusa, saopštili su iz kosovskog instituta za javno zdravlje. Broj zaraženih osoba dostigao je 63.
# KoSSev

Na Kosovu su registrovana još dva nova slučaja korona virusa, saopštili su iz kosovskog instituta za javno zdravlje. Broj zaraženih osoba dostigao je 63.

U pitanju su slučajevi kontakta. Korona virus je zabilježen kod žene (25) iz sela Vrapčić iz opštine Gnjilane i kod žene (73) iz sela Donje Sudimlje u opštini Vučitrn, piše KoSSev.

U ponedjeljak uveče su iz ovog instituta saopštili da je zabilježeno 26 novih slučajeva korona virusa, što je najviši broj potvrđenih slučajeva u jednom danu, od kada se na ovom instititu u Prištini vrše testiranja, od prve nedjelje marta.

Od sto ispitanih, 26 je bilo pozitivno. Od toga 14 je iz opštine Mališevo, 11 iz Gnjilana i jedan iz Đakovice. Od 26 potvrđenih slučajeva svi su u izolaciji, sada se prate njihovi kontakti.

Od 8. februara. do 24. marta u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju testirano je 732 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, od čega su sada već šezdeset i tri njih potvrđeni kao pozitivni. Preminula je jedna osoba do sada, stara 82 godine, dok su četiri osobe u teškom stanju, od kojih i jedna ispod 50 godina.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.