11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

SNSD: SDS i PDP su na izborima dobili poruku

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević kazao je kako jedino što su SDS i PDP dobili na izborima jeste poruka da ne treba da budu ni blizu vlasti zbog čega bi izjave predsjednika ovih stranaka Mirka Šarovića i Branislava Borenovića da imaju izborni legitimitet za pregovore o formiranju Savjeta ministara, da nije tragična, bila komična.

“Oni imaju izborni legitimitet da učestvuju u pregovorima o formiranju vlasti na isti način na koji svaka poražena stranka i svaka stranka kojoj su građani na izborima poručili da nisu njihov izbor bilo gdje u svijetu ima legitimet da učestvuje u formiranju vlasti”, naglasio je Kovačević.

On je rekao da mora da podsjeti i SDS i PDP da je demokratska praksa svuda u svijetu da oni koji pobijede na izborima formiraju vlast i da oni predstavljaju građane u vlasti.

- OGLAS -

Kovačević je ukazao na činjenicu da SNSD sa svojim koalicionim partnerima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ima devet poslanika za razliku od SDS-a i PDP-a koji zajedno imaju četri poslanika, te da SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ima četiri delegata, a oni zajedno – jednog.

“Postavljam im pitanje gdje pronalaze logiku i gdje vide famozni legitimitet u tome što imaju četiri naspram devet i jedan naspram četiri. Apsolutno je jasno svakome, pa čak i onome ko ne zna ništa o politici i političkim dešavanjima da je na izborima u Srpskoj apsolutnu podršku građana dobio SNSD sa svojim koalicionim partnerima, a da je jedino što su dobili SDS i PDP poruka da ne trebaju biti ni blizu vlasti”, kaže Kovačević.

On je ponovo pozvao SDS i PDP da se uozbilje, prihvate ulogu koju su im građani namijenili na izborima i shvate da politike ucjene koje Sarajevo isporučuje SNSD-u ustvari isporučuje Republici Srpskoj.

“Sarajevo od Srpske zahtjeva da mu se pokori i da se ponaša samo po njegovom diktatu. SNSD se nikada neće pokoriti i uvijek će štiti interese građana Republike Srpske. Neka se oni /SDS i PDP/ sami dobro zapitaju na kojoj su strani, trenutno su apsolutno na pogrešnoj”, rekao je Kovačević.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA