9 C
Sarajevo
24.04.2024

Češka šalje Sjevernoj Makedoniji specijalnu opremu za otkrivanje migranata

Češka će u Sjevernu Makedoniju poslati specijalnu opremu za otkrivanje ilegalnih migranata u kamionima, a ministar unutarnjih poslova Jan Hamaček predao je u Skoplju i poklon vlade od milion eura za sjevernomakedonsku pograničnu policiju i jedinicu specijaliziranu za suzbijanje ilegalne migracije.

Ovo nije prvi poklon Sjevernoj Makedoniji. Od 2016. godine pomažemo redovito. To je najbolji način da se zajedno borimo protiv fenomena kao što je ilegalna migracija ili organizirani kriminal”, kazao je ministar Hamaček.

 Novac će sjevernomakedonska policija upotrebiti za kupovinu dva broda, termovizije i specijalnih video kamera, a uz to će im češka policija dati na raspolaganje i specijalnu opremu za kontrolu kamiona, prenose srbijanski mediji priopćenje češkog MUP-a. 

- OGLAS -

 “Dogovorili smo se da ćemo staviti na raspolaganje našu policijsku opremu koja će omogućiti da se otkriju osobe sakrivene u kamionima, bez toga da se kamion mora otvoriti”, rekao je Hamaček tijekom obilaska graničnog prelaza Bogorodica.

 Češka također računa da će i dalje slati kolegama u Skoplju pomoć na granici s Grčkom i češke policajce, kojih je već u nekoliko smjena od 2016. godine prošlo 974. “Naša pomoć nije samo novčana, šaljemo i policajce”, kazao je Hamaček i poručio kako su spremni pomagati sve dok Sjeverna Makedonija bude izložena migracijskim pritiscima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA