Vijesti
NATO ne vidi problem u akciji kosovske policije: "Samo su sprovodili zakon" U reakciji ovog zvaničnika NATO-a navodi se i da "KFOR nastavlja pomagati u primjeni najnovijeg sporazuma o eskalaciji tenzija koji su postigli Beograd i Priština u okviru dijaloga koji je omogućila EU"
#

NATO današnju operaciju kosovske policije vidi kao "akciju sprovođenja zakona", prenose kosovski mediji. Prema navodima "Kohe", misija KFOR-a na Kosovu bila je upoznata sa događajima i u komunikaciji sa vlastima.

Zvaničnik NATO-a rekao je za "Radio Slobodna Evropa" da "kosovska policija sprovodi operaciju sprovođenja zakona na cijelom Kosovu" i da je misija KFOR-a pod vodstvom NATO-a u stalnoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima Međunarodne zajednice.

U odgovoru zvaničnika NATO-a ponavlja se da misija Sjevernoatlantske alijanse na Kosovu "ostaje u potpunosti usredsređena na svakodnevnu primjenu mandata UN-a, prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine, i nastavlja da pruža mirno, sigurno okruženje" i slobodno kretanje za sve zajednice koje žive na Kosovu.

U reakciji ovog zvaničnika NATO-a navodi se i da "KFOR nastavlja pomagati u primjeni najnovijeg sporazuma o eskalaciji tenzija koji su postigli Beograd i Priština u okviru dijaloga koji je omogućila EU".

Akcija kosovskih snaga odvijala se u regionu Prištine, Peći, Kosovske Mitrovice, prenosi B92.

Kosovska policija saopćila je da je u ovoj akciji zaplijenjena roba "prokrijumčarena u iznosu od stotina hiljada eura, koja služi kao materijalni dokaz, a koja se nalazila na različitim lokacijama, poslovnim prostorima, skladištima itd."

Kosovska policija saopćila je da je osam osoba uhapšeno i zadržano.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.