Vijesti
Neobična maska privukla pažnju, radi se o izvornom srpskom proizvodu Premijerka Srbije Ana Brnabić posjetila je jučer Znanstveno tehnološki park gdje su bile predstavljene inovacije stručnjaka. Međutim, pažnju je privukao čovjek koji je nosio neobičnu zaštitnu masku, a stajao je iza Brnabić.
#

Kako piše Nova.rs, riječ je o Ivanu Rakonjcu, v.d. direktora Fonda za inovacijsku djelatnost, koji je nosio masku kakvu se dosad nije moglo vidjeti, iako su se od izbijanja koronavirusa pojavile u formi različitih oblika i boja.

Radi se o maski za višekratnu upotrebu koja se uz sterilizaciju može koristiti i do tri mjeseca, a njen idejni tvorac je Nikola Krstić iz Beograda.

 

  

Inače, krajem ožujka Fond za inovacijske delatnosti odobrio je 53 milijuna dinara za financiranje 12 inovativnih projekata za suzbijanje koronavirusa. Jedan od projekata za koji su odobrene financije iz Fonda je "Life mask", nova vrste zaštitne maske.

Premijerka je naglasila da kriza s koronavirusom još nije gotova i uputila još jedan apel građanima da poštuju mjere zaštite.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.