Vijesti
Normalizira se situacija na poplavljenim područjima na jugu Srbije Situacija s poplavama na jugu Srbije polako se normalizira, a po riječima Vlade Plemića iz Sektora za vanredne situacije u ovom trenutku nigdje nije kritična situacija.
# Fena

Situacija s poplavama na jugu Srbije polako se normalizira, a po riječima Vlade Plemića iz Sektora za vanredne situacije u ovom trenutku nigdje nije kritična situacija.

"Kiša je prestala padati što je najbitnije. Rijeke se polako povlače u svoje vodotokove. Mi smo najveći problem imali s bujičnim potocima i to su potoci koji ni na karti nisu postojali i oni su se uslijed velikih padalina aktivirali i popunili sve depresije i mjesta koje su odavno postojala kao opasnost", izjavio je Plemić za RTS.

Po njegovim riječima, glavni uzrok poplava bilo je topljenje snijega, kao i ogromna količina kiše koja je pala proteklih dana.

"U ovom trenutku nigdje nije kritična situacija i nigdje ne prijeti da bude kritična. Od 23 sata sinoć do jutra naše ekipe imale su samo manje intervencije na crpljenju vode", dodao je Plemić.

U ovom trenutku nešto više od 10.000 kućanstava na jugu Srbije je bez električne energije zbog kvarova uzrokovanih poplavama.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.