10 C
Sarajevo
23.04.2024

Plenković uputio saučešće Erdoganu i turskom narodu povodom zemljotresa

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu i turskom narodu u povodu razornog potresa koji je pogodio istočnu Tursku i prouzročio brojne ljudske žrtve i veliku materijalnu štetu, javlja Anadolu Agency (AA).

“S velikom žalošću sam primio vijest o razornom potresu na istoku Turske u kojem su izgubljeni ljudski životi, a tisuće ljudi je ozlijeđeno te ostalo bez svojih domova. U ime hrvatskog naroda, hrvatske Vlade i svoje osobno upućujem izraze iskrene sućuti Vama i cjelokupnom turskom narodu, osobito obiteljima stradalih te, s nadom da će spasilačke službe pronaći što više nestalih, svim ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak”, poručio je Plenković.

Uzemljotresu koji je u petak pogodio istok Turske poginule su najmanje 22 osobe, a više od 1.000 je povrijeđeno. Epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Richteru je registriran je u petak u 20.55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom.

- OGLAS -

Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hatay i Osmaniye, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA