Vijesti
Novi veliki protesti u Srbiji zakazani dan nakon Vučićevog mitinga Govoreći o najavi mitinga Vučić je rekao da taj skup treba da bude suprotan od svega što drugi rade te da njime pokažu put Srbije ka naprijed.
#

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je da će četvrti protest "Srbija bez nasilja" biti održan u subotu 27. maja, dan nakon mitinga koji je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksić je rekao da će građani o detaljima biti obaviješteni naredne sedmice te se zahvalio svima koji su se jučer okupili i pokazali da su volja za životom, ljubavlju i razumom jači od nasilja.

"Nažalost, djeca koja se više nikada neće probuditi, probudila su Srbiju. Svaki skup 'Srbija bez nasilja' bio je veličanstven, ne samo zbog broja ljudi, koji je najveći u posljednjih nekoliko decenija, već zbog toga ko je na ulice izašao, a izašao je mladi gospodin od sedam mjeseci – najmlađi učesnik protesta, izašla su brojna djeca sa roditeljima, mladost zemlje i penzioneri hodali su zajedno", rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da nasilje uništava Srbiju i živote građana te je kazao da predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić nikada nije uspio da postane predsjednik svih građana.

"Nasilje izaziva nasilje, time se ništa ne postiže, i zato ćemo se sljedeći put okupiti u subotu, jer je partijski predsjednik Vučić miting SNS-a zakazao za petak, 26. maj. Naš skup 'Srbija protiv nasilja' neće biti istog dana. Zato vas pozivam da istrajemo i da u subotu, 27. maja, mirno i staloženo nastavimo našu borbu za zemlju u kojoj će biti sigurno svako dijete i svaki građanin", rekao je Aleksić.

Podsjećamo, govoreći o najavi mitinga Vučić je rekao da taj skup treba da bude suprotan od svega što drugi rade te da njime pokažu put Srbije ka naprijed.

"Ovo ne smije da bude skup mržnje. Taj skup mora da bude sve suprotno od onoga što neki drugi rade, onoga što neki drugi prave", rekao je Vučić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.